E-mail marketing

E-mail marketing is een uitstekend communicatiemiddel om producten en/of diensten onder de aandacht te brengen en/of om extra bezoek op je website te krijgen. E-mail marketing, ofwel digitale nieuwsbrieven, is een vorm van direct marketing. Het omvat het promoten van een product of dienst via een digitale nieuwsbrief en het is meer dan alleen een e-mail sturen met een speciale aanbieding.

Wat is het doel van e-mail marketing?

Er zijn meerdere benaderingen waarmee e-mail marketing kan worden bedreven, te weten:

  • het promoten van aanbiedingen, met links naar de website en/of webshop
  • het verstrekken van nieuws of het delen van kennis
  • de klant op de hoogte houden van waar je op dit moment aan werkt
  • uitnodigen voor een evenement
  • bezoek genereren voor de website
  • het uitvoeren van marktonderzoek
  • het vergroten van de binding met klanten
  • after sales


E-mail marketing bij Avancé Internet

Door de nieuwsbriefmodule van Avancé Internet in te zetten voor e-mail marketing, inclusief e-mail adreslijsten beheer, biedt je de bezoekers van jouw site de mogelijkheid zich in (of uit) te schrijven voor jouw nieuwsbrieven. Voor het bedrijven van goede e-mail marketing geldt natuurlijk als basis een goede e-mail marketing strategie. Onderdeel van de e-mail marketing strategie dient onder meer te zijn het tijdstip van verzenden, de onderwerp regel en natuurlijk de inhoud.

Communiceer duidelijk naar je klant toe en hou in gedachten dat de aandacht span van jouw klant slechts enkele seconden is. Ziet je klant in eerste oog opslag niets interessants in jouw nieuwsbrief, dan zal hij niet verder klikken en heb je zijn aandacht verloren. Roep je klant altijd op actie te ondernemen. Dit kan met teksten zoals 'Klik hier', maar je kunt ook gerichtere teksten gebruiken zoals 'Bekijk nu alle aanbiedingen' of 'Vergelijk nu deze producten'. Hoe directer je de lezer kunt aanspreken, hoe beter je hem een richting op kan sturen.

Hulp nodig? Wij kunnen jou op verschillende manieren ondersteunen. Zo kunnen wij het beeldmateriaal aanleveren, de nieuwsbrief zelf ontwerpen, we kunnen technische ondersteuning bieden, maar je kunt het natuurlijk ook uit handen geven zodat wij de nieuwsbrieven campagnes voor jou kunnen beheren.

Hebben we je interesse gewekt? Neem dan vrijblijvend contact met ons.

Over ons in het kort

Avancé is een full-service internetbureau en gespecialiseerd in het bedenken, maken, onderhouden en analyseren van websites, webshops en applicaties. Wij helpen bedrijven en organisaties online succes te boeken.

Neem contact met ons op

Volg ons